sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis.

”Hitto, kun sattuu hartioihin…”

”Hiukan kiristää…”

”Pitäis venytellä…”

”Mä venyttelen sit kotona…”

Voin tunnustaa joskus itse käyttäneeni edellä mainittuja lainauksia ja myös allekirjoittaa antaneeni itselleni näitä tyhjiä lupauksia.

Miten voikin näin ”yksinkertainen” asia olla niin vastenmielisen raskasta? Järki kyllä tietää: olo ei olisi todennäköisesti yhtään niin tukala, treenit kulkisivat suuremmalla todennäköisyydellä paremmin ja yleinen olotila olisi varmasti mukavampi, kun ei koko ajan kiristäisi jostain.

Olen alkanut merkkaamaan venyttelylle omaa aikaa treenikalenteriin. Näin tämäkin tulee tehtyä, kun se on itselle näkyvissä – kehonhuolto osana ohjelmaa.
Putkirullia ja palloja löytyy moneen lähtöön!

Kehonhuoltoa voi toteuttaa monilla erilaisilla tavoilla. Putkirullauksen ja venyttelyn voi hoitaa helposti salilla tai kotona, ja välillä on hyvä käydä avaamassa lihaksia ammattilaisen käsittelyssä hieronnan avulla.

Mitä hyötyä hieronnasta on kropalle?
  • Hieronnasta syntyy kitkaa, jonka seurauksena syntyy lämpöä, joka taas parantaa kudoksen aineenvaihduntaa ja parantaa nesteiden virtauksia.
  • Mikroverenkierron tehostuminen lieventää kudoksen turvotusta, jolloin kudosnesteet poistuvat.
  • Lieventää kipua, kun hieronnan seurauksena parantunut aineenvaihdunta mahdollistaa kerääntyneiden kuona-aineiden poistumisen kehosta.
  • Itsellä myös vatsalla olevan leikkaushaavan arpikudoksen ”rikkominen” säännöllisesti helpottaa olemista, sillä se palauttaa sidekudostuneen lihaksen supistumiskykyä ja palauttaa normaalia elastisuutta.
  • Ja vaikuttaahan se monin tavoin lihakseen rentouttavasti.


Itse tulee käytyä hierojalla 1-3 viikon välein SportMasagolla, riippuen siitä, missä kunnossa kroppa on. Hannele on pitänyt musta hyvää huolta huhtikuusta 2015 lähtien!

Putkirullausta ja venyttelyä tulee lisäksi tehtyä treenien ympärillä, näin koitan vähentää treeneistä aiheutuvaa lihaskireyttä ja ennaltaehkäistä mahdollisten vammojen syntymistä.

Foam Roller, eli putkirulla onkin yksi parhaista kotikäyttöön soveltuvista kehonhuoltovälineistä. Oikein käytettynä rullauksen hyödyt jäljittelevät hierojan käsittelyä. Näitä löytyy melkein jokaisen isomman marketin tai tavaratalon hyllystä, eikä tosiaan ole hinnalla pilattu!

Tarkemmin pieniin lihaksiin pääsee käsiksi ”hierontapallon” avulla. Tämä on aluksi todella kivuliasta, mutta lihas tottuu nopeasti tähän ”uuteen” kipuun ja alkaa pikku hiljaa rentoutumaan. Tästä onkin muodostunut itselleni yksi lemppari tapa hoitaa kipeytyneitä lihaksia: hartioita ja jalkoja on helppo pallon kanssa pehmitellä, vaikkapa telkkaria samanaikaisesti katsellen. Näitä löytyy myös erilaisia, (kuten myös putkirullia) eikä kelpo pallosta tarvitse pulittaa muutamia euroja enempää. Suosittelen lämpimästi jokaista testaamaan! J

-Baulba

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti