torstai 6. huhtikuuta 2017

Mistä on kyse?

Oon käynyt kuntosalilla jo yläasteikäisestä, mutta panostus on ollut vaihtelevaa. Harrastettua on tullut oikeastaan ihan kaikkea aina uinnista rivitanssiin, ja pelattu on kaikkia joukkuepelejä, joissa on pallo. ”Omaksi lajiksi” valikoitui kuitenkin ratsastus, ja paskaa tulikin lapattua 14 vuotta. Siinä ajassa omistin muutaman oman hevosen, joilla kilpailin koulu- ja esteratsastuksessa. Ratsastus on todella hieno laji, mutta mulla ei vain ollut enää mahdollista panostaa siihen niin paljoa kuin olisi halunnut, joten homma jäi pikkuhiljaa kokonaan pois...

Aloin käydä salilla säännöllisesti vuonna 2013. Se lähti liikkeelle painonpudotus projektin myötä. Sitä vaan heräsi yhtenä lokakuisena aamuna ja tajusi, että ei perkele, mähän olen lihava. :D En ole ikinä ollut luonnostaan pieni, mutta se hämmästytti, miten olin tuohon kuntoon itteni päästänyt... (Siihen liittyi pidempi toipuminen ratsastusonnettomuudesta ja pari kolme omaa huonoa päätöstä, joista kirjoitan myöhemmin.)
Ainoa tavoite oli olla laiha – ja kun jotain on päätetty, se myös tehdään!

Sitä sitten sotkettiin "muutama" kilometri salilla kuntopyörää, ja reilussa kahdeksassa kuukaudessa painoa oli lähtenyt melkein 16 kiloa. Siinä sitten oltiin pienessä kunnossa, tavoite saavutettuna. Mutta sitä kun lukeutuu ihmistyyppiin, jolle mikään ei riitä. Olo oli edelleen ”löysä”.
Näihin aikoihin, eli vuoden 2014 loppupuolella, luin Body-lehdestä juttua fitness-urheilusta, ja siitä että tässä lajissa voisi kilpailla! Myönnän olevani hiukan kilpailuhenkinen, joten tämä motivoi taas jatkamaan.

Aerobinen treenaaminen rupesi pikkuhiljaa vaihtumaan lihaskuntotreeniin. Liikkeet ja harjoitukset olivat kaikki lehdistä tai netistä löytämiäni. Harmittaa, kun en oikein edes muista, mitä mä siellä salilla silloin touhusin. :D
Oma osaaminen loppui nopeasti. Aloitin 2015 tammikuussa Fitfarmin Bikini Challenge -valmennuksen, jonka jälkeen heti Advanced -valmennuksen. Osallistuin tuolloin Tampereella myös Bull’s Training Camppiin. Olo tuon hikisen viikonlopun jälkeen oli täysin mehu: jokaiseen lihakseen sattui, mutta samalla tiesin, että tätä mä haluan tehdä!

Aloitin henkilökohtaisen valmennuksen 2015 kesäkuussa ja sillä tiellä ollaan edelleen. Valehtelematta yksi parhaista valinnoista, mitä oon elämäni aikana tehnyt. Mikolle suuri kiitos! 


Kalenteri täyttyy tällä hetkellä omista treeneistä, töistä ja koulujutuista. Myönnän, että välillä väsyttää! Ja joskus sitä miettii puoli viiden aikaan aamulenkillä, ettei omassa pääkopassa voi olla kaikki hyvin. :D Osaan kuitenkin nauttia näistä elämän pienistä jutuista, ja rakastan sitä, kun kaiken kiireen keskellä pysähdyn aamuisin juomaan aamukahvini.

Käy tsekkaamassa myös esittely sivu!


-Baulba

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti