perjantai 21. huhtikuuta 2017

Voihan akne

Olen itse kärsinyt atooppisesta akneihosta ihan teinivuosista asti. Ei mikään helppo hoitoisin tässä Suomen ilmastossa, jossa talvet ovat kuivia ja kylmiä, ja kesät puolestaan kuuman kosteita. Pitäisi rasvata, muttei voi, koska iho rasvoittuu. Jos et rasvaa, niin naama tippuu kirjaimellisesti päästä, ja siinä samalla hiukset näppyjen aiheuttamasta stressistä. :D

Koska, kaikkea pitää kokeilla!

Jokainen huonosta ihosta kärsivä tietää varmasti sen tuskan, jonka nämä pienet näppylät naamalla aiheuttaa. Puhumattakaan siitä, kuinka ”raskasta” on elää finnien kanssa. Nämä kun vaikuttavat usein omaan itseluottamukseen, vaikka ei todennäköisesti muut kiinnittäisikään niihin niin paljoa huomiota, kuin miten ne itse näkee. Lisäksi naaman hoitaminen on työlästä, jokapäiväistä, ja ihan perkeleen kallista.

Itse innostun aina kokeilemaan kaikkea uutta. Viime vuosina testissä ollut paljon erilaisia kotihoitoja, joita pystyy tekemään ihan tavallisilla ruoka-aineilla. Enhän mä voi tietää toimivatko ne oikeasti, jos en ole edes kokeillut! Lisäksi näiden tekemiseen ei kulu juurikaan rahaa, raaka-aineet kun löytyvät valmiina kotoa. ;)

Kotihoitovinkkejä

Oliiviöljy – suola kuorinta
Suola kuorii ja desinfioi ihoa. Öljy taas ravitsee ja antaa sille lisäkosteutusta. Iho tuntuu todella pehmeältä tämän jälkeen, lisäksi öljy rauhoittaa iholla olevia punertavia läiskiä.
Sekoita pieni tippa oliiviöljyä ja puoli teelusikallista suolaa keskenään ja hiero kevyesti kasvoille. Varo silmien aluetta. Huuhtele lämpimällä vedellä.



Kosteusvoide – sokeri kuorinta ja kosteutus
Todella helppo tapa kasvojen läpikotaiseen puhdistukseen. Kosteusvoiteen laadulla ei ole oikeastaan suurtakaan merkitystä, itse kuitenkinkin suosin paksumpia voiteita. Itsellä käytössä apteekista ostettu Dermalog rasvainen emulsiovoide (rasvapitoisuus 56%), jonka ihotautilääkäri määräsi kuivan ihon hoitoon. Tulipahan tällekkin tökötille hyödyllistä käyttöä!
Sekoita pari teelusikallista kosteusvoidetta ja puoli teelusikallista sokeria keskenään. Levitä kasvoille ja kaulan alueelle. Varo silmien aluetta. Anna vaikuttaa 3-5min, kostuta kädet ja hiero kevyin pyörivin liikkein. Huuhtele lämpimällä vedellä.

Tomaattihunaja kasvonaamio
Tomaatti tasapainottaa ihoa, vähentää punoitusta ja sopiikin erityisesti rasvoittuvalle iholle. Tomaatissa lisäksi runsaasti vitamiineja. Hunaja taas pehmentää ihoa.
 Murskaa tomaatti ja pari teelusikallista hunajaa plenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Levitä kasvoille ja anna vaikuttaa 45-60 minuuttia. Huuhtele lämpimällä vedellä. Tää (tämä) on aika riittoisaa.


Itsellä ihon kuivumiseen ja rasvoittumiseen vaikuttavat geenien lisäksi toki myös runsas hikoilu, jatkuva peseminen, ja runsas proteiinipitoinen ruokavalio.

Oon itse kokeillut naaman hoitoon antibiootteja, niin sisäisesti kuin paikallisesti. Ne vaan on aika tujuja tavaroita; viikon käytön jälkeen meinasi itku tulla, kun iho oli niin kuiva, eikä mikään rasva tahtonut enää imeytyä kunnolla. Kokeiltu on myös kalliita kosmetologin hoitoja, jotka varmasti auttaisivat, mutta opiskelijabudjetilla kosmetologikäynnit ovat lähinnä luksusta arjen keskellä.

Kotihoitojen lisäksi minulla on käytössä ihan tavallisia kosteusvoiteita, mietoja puhdistusaineita ja kasvovesiä.

Rentouttavaa viikonloppua kaikille!


-Baulba

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti