perjantai 4. toukokuuta 2018

Lukulista


Lukeminen on kaikin puolin rentouttavaa puuhaa, ja voihan kirjoista aina myös oppia jotain uutta. Listasin teille kirjoja, joita on tullut luettua helmikuun ja huhtikuun aikana. Kaikki alla olevat ehdottomasti lukemisen arvoisia. 😊

#1 Ihan ystävänä sanon ja muita kirjoituksia
Anna-Leena Härkösen kolumni-/pakinakokoelma sai hymyn huulille. Kirjassa onnistuttu pukemaan loistokkaasti sanoiksi asioita, joita omassakin päässä liikkunut. Erittäin viihdyttävää luettavaa!

#2 Mielikuvituspoikaystävä
Sinkut hep! (Toimii varmasti myös parisuhteessa eläville ja miksi ei miehille, joilla on ongelmia ymmärtää naisia.) Kirjaan on mahdutettu KAIKKI, mitä sinkkuelämä pitää sisällään. Millaista on olla sinkkunainen. Nauroin vedet silmissä, tähän ja näihin tarinoihin pystyin samaistumaan täydellä sydämellä! Kirjoittanut Henriikka Rönkkönen.
#3 Idiootit ympärilläni – kuinka ymmärtää muita ja itseään
”Onko ympärilläsi pelkkiä idiootteja?” Thomas Eriksonin kirjoittamassa kirjassa on hienosti kuvattu värien avulla (auttaa hahmottamisessa) eri ihmistyyppien käyttäytymis- ja ajattelutapoja. Ollaan kaikki niin erilaisia, mutta kuitenkin hyvin paljon samanlaisia, me vaan ajatellaan asioita eri tavalla ja sen mukaan myös käyttäytymisemme eroavat toisistaan. Takakannesta lainattuna: ”Kirjan luettuasi havahdut takuuvarmasti siihen, että idioottitiheys ympärilläsi on pienentynyt huomattavasti.” Ehdottomasti!

#4 Valo jonka kadotimme
Ostin tämän kirjan pelkästään siitä syystä, että Suomalaisen Kirjakaupan myyjä sai minut vakuutettua siitä, että tämä on lukemisen arvoinen. Olen siitä edelleen erittäin kiitollinen. Liian usein kirjan tuomitsee takakannen perusteella, ja niin olisi käynyt tässäkin tapauksessa. Tämä osoittautui kuitenkin yhdeksi kauneimmaksi rakkaustarinaksi, jonka olen tähän asti lukenut (en yleensä syty näistä). Tätä lukiessa kyyneleet poskilla peiton alla toivoi vain, ettei kirja loppuisi. Lukemisen arvoinen! Kirjoittanut Jill Santopolo.

#5 Bikinirajatapaus
Tämä kirja tarjoaa lukijalleen varmasti viihdykettä (itte nauroin räkäposkella). Ronski ja rehellinen Bikinirajatapaus on sinkkujen korvaamaton vertaistuki. Uskomatonta, mutta tää sai mut näkemään sinkkuuden ihan uudella tavalla. Silloin kun mikään ei voi haitata, kannattaa uskaltaa - näinhän tää menee. Ihan huippu! Kirjoittanut Henriikka Rönkkönen.

#6 Mielen päällä
Joihinkin juttuihin en tässä kirjassa päässyt mukaan. Henkimaailma ei oikein itseäni niin suuresti kiinnosta, tai ole aikaisemmin kiinnostanut. Kirjassa ohjeistetaan kuitenkin läsnäoloa. Taitoa pysähtyä ja nauttia elämästä. Harjoitukset olivat tosi hyviä, joita varmasti tulee jatkossakin hyödynnettyä! Kirjoittanut Jutta Gustafsberg ja Harriet Piekkola.

#7 Valomerkki
Anna-Leena Härkösen tummansävyisellä huumorilla höystetyssä kirjassa puhutaan keski-ikäisen kirjailijanaisen masennuksesta ja kirjoittamisen vaikeuksista. Kirjassa puhutaan avoimesti kansan tabusta: kuolemasta. Kirja todella koukutti lukemaan!

#8 Huipulle! – Henkinen valmentautuminen urheilussa
Kirja sisältää käytännönläheisiä harjoitteita ja ohjeita urheilijan henkisen vahvuuksien kehittämiseksi. Rentoutumis- ja hengitysharjoitukset olivat loistavia, samoin keskittymiskyvyn parantavat harjoitteet. Harjoitteita ja tekstejä voi soveltaa niin työelämässä, opiskelussa ja ihan vaan henkisten vahvuuksien ja itseluottamuksen parantamiseen, vaikka ne painoittuvatkin urheilijoille. Kirjoittaja Christina Forssell.

#9 JHT Musta lammas
Jare Henrik Tiihosen tarina Cheekin takana. Rohkeasti kerrottu tarina, iso hatun nosto Jarelle, joka on avannut omaa elämäänsä kaikkien luettavaksi. Kaikki on mahdollista, jos itse uskoo omiin unelmiinsa. Kirjoittanut Mikko Aaltonen.

#10 Liikuntaravitsemus – tehoa, tuloksia ja terveyttä ruuasta
Kattava paketti ravinnosta, sopii luettavaksi niin ammattiurheilijalle, kuin ihan ”tavis”-treenaajalle. Itseä on aina (saliharjoittelun alettua) kiinnostanut ravinto ja varsinkin sen vaikutus kroppaan ja kirja tarjoaa yksissä kansissa aivan järkyttävän läjän informaatiota. Kirjoittanut Olli Ilander.

#11 Lihastohtori
Tämä on toinen kerta, kun luin kyseisen kirjan, mutta hyvät kirjat voi lukea useampaakin kertaan. Hauskasti kirjoitettua faktaa, joten lukeminen on mielekästä. Kattava tietopaketti pitää sisällään niin voima- ja lihasharjoittelun perusteita, kuin myös sporttauksen perusteita. Kirjoittanut Juha Hulmi.
Ihanaa ja aurinkoista kevättä kaikille! =)

-Baulba

Nyt soi: Kotiteollisuus - Kevät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti